12.08.2008 г., 14:06 ч.

Там 

  Поезия
1036 0 5

ТАМ

Да можех да се върна там, далече,
където срещу слънцето глухарчета играят
и детски смях цъфти навред,
където сутрините още на липа ухаят.

Да можех да се върна там за миг
и дланите премръзнали да сгрея,
венец от маргаритки да нанижа в стих,
да пея с глас... преди да остарея.

Да можех там за малко да остана,
където спират детските сълзи,
ожуленото ми коляно щом целуне мама,
и в миг един престава да боли.

При тях едва ли ще се върна вече,
сега са само спомени във старото мазе...
Хвърчилото ми на дървото се заплете,
напомняше ми вятърът: "Не си дете!"

© Мари Пиф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??