15.02.2017 г., 22:49 ч.

Танц 

  Поезия » Хумористична, Свободен стих
824 0 1

Тя...
как без нея живея
в далечната чужда страна –
самотен, тъжен без нейното
"на никой няма да те дам"
не питайте... мъка е,
вехна. Усмивката моя изчезна
приведен вървя и търся
любимото нейно жужене.
Ах, как пее нейната жига... *
душата моя разтапя...
________________________________________

 

* – Жига
Английски танц, разпространен през 16 в. Първоначално тактът на танца е в размер 4/4, а по-късно – в  6/8
.

© Виктор Добрин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно е,но спомените красиви дават други цветове,вълнения,очаквания в определени моменти и настроения.
Предложения
: ??:??