10.05.2008 г., 17:32 ч.

Танго за двама 

  Поезия » Любовна
711 0 7
Светът е канен днес на представление
и вперил поглед, тръпнещ и унесен,
светът днес гледа с трепетно вълнение
как вдига се небесната завеса.
Небето - сцена в светлина обляна
очаква царя - Слънце в светла дреха
към него бледата луна припряно
лети и сякаш търси там утеха.
Той - мъдър син на цялата вселена.
Тя - спътница най-вярна на земята.
Като принцеса дивна, пременена,
към своя цар лети сега Луната.
В прегръдка страстна ще се слеят двама
и вихрено танго ще затанцуват,
ще гледа цялата Земя голяма
как Слънцето с Луната се целуват.
Човечество, на сцената не стъпвай,
погледай от далечната Земя,
погледай, запомни как в танц пристъпват
небесен цар и приказна Луна.

© Пламена Стефкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??