27.11.2007 г., 8:09 ч.

Тази нощ... (утре ще боли) 

  Поезия
496 0 2
Тази нощ мога да обичам.
Тази нощ на взаимна пустота.
Тази нощ дрехите по пода ще събличам.
И ще делим в едно онази самота.

Тази нощ при тебе ще се върна.
И твоя клетвено ще бъда.
Пулсът ти на моя ще отвръща.
Без да мисля за последвалата мъка...

Тази нощ ще ти позволя да ме обичаш.
Вино ми налей, после бутилката счупи.
Безмълвно ми се вричай,
а на сутринта от гняв мълчи...

Тая нощ за мен бъди!
Въпроси не задавай!
Не питай с колко още съм била преди!
И в очите ми клетви на полагай!

Ти нямаш право да ме съдиш!
И двамата винаги грешим!
Сърцата, знаеш, все ги мъчим...
Нека да е тихо, за нас да помълчим...

После нека да са скрупули...
Нощта сега над нас ще бди.
Утре пак ще сме загубили...
Но свикнали сме винаги да ни боли...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих Диана.
    ...а на сутринта слънцето ще се усмихва в очите ти..
    Поздрав.
  • На сутринта винаги е страшно!!!Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??