2.02.2014 г., 19:52 ч.

Тази сутрин 

  Поезия » Друга
445 0 1

          Тази сутри

 

Тази сутрин съм ранобудна,

бавна съм и още мудна.

Пускам телевизора да ми говори,

водещата се усмихва и бърбори.

 

Поканила е гости важни,

анализатори и политици славни.

Първите ситуацията анализират,

въпреки че изобщо не разбират.

 

Политиците убеждават и се надпреварват

в това, в което те сами не вярват.

Разговорът е пълна манипулация,

но нали живеем в демокрация.

 

Един за друг са неудобни,

а за хората са просто негодни.

Целият диспут е пълна демагогия,

но това е политическата психология.

 

Специалисти от съсловия различни

не схващат, че са съвсем различни.

В репортаж някой дава мнение,

обобщава разумно твърдение.

 

В студиото с празен поглед,

на казаното правят оглед.

И от всички казани думи

направо изгубиха ума ни.

 

Алчни и зависими политици

се самозабравили и станали комици.

Готови на всичко за властта,

искат само народната пара.

 

Загубих време с тоз ефир,

изключвам, за да има мир.

Няма смислено обяснение,

а дали изобщо има значение?

 

© Карина Кралева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичко е така
    някаква игра,
    те се подиграват
    и се забавляват,
    Ние да му мислим!...
Предложения
: ??:??