14.12.2005 г., 21:14 ч.

Теб 

  Поезия
740 1 5

Как искам да мога без теб!

Как искам да мога без теб,

но не мога

да правя от огъня лед!

Проклет да е този огън,

от който плътта ми бушува

в деветия кръг на ада,

макар и да знам-не си струва

така за любов да се страда!

Сред дивата хорска мъгла

опитвам се друго да зърна,

но виждам отново това-

как тръгна и гръб ми обърна

с миражно развети коси-

завинаги тъй ще те помня…

 

Когато желаеш-мини!

Аз своята стая бездомна

тогава ще съм прередил,

в кашони ще съм опаковал

желания, чувства, мечти…

 

Как искам без теб, но не мога!

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??