18.09.2007 г., 16:33 ч.

Тебе-търсене 

  Поезия
542 0 11

Самотно е. Студено е. Без тебе.

И зимата ме хапе - недошла.

На стаята стените все са ледени.

Завивките не топлят над съня.

Ятата врани чакат пред прозореца

във черното небе да полетят.

А улицата - мътна и оголена,

загубва силата на път.

Звездите са далечни и замръзнали

искри в очите на нощта.

И хората за себе си са чужди -

в душите си стаили самота.

Самотно е. Студено е. Без тебе.

Изгуби центъра на тежестта света

и пада разкривено времето

в безкрили дни на сива пустота.

От бедност се прокъса любовта ми

и проси глухо, някъде в сърцето.

Не чувам даже смисъла на думите -

реалността е толкова далечна.

Замръзват всички погледи  пред мене,

с метален хлад залепват  стъпките -

начупва се изцъкленото време

в студа на натежало  тебе-търсене.                                                                                                                                                          

                            

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??