28.07.2010 г., 9:13 ч.

Теменуга... 

  Поезия » Бели стихове
865 0 0

~ ТЕМЕНУГА... ~

 

 

и имало е нявга...

 

Къщурка~

 

Мъничка една...

 

С вратица малка...

Прозорче малко -

с мънички цветя...

 

И една Теменуга бяла,

в малка чашка -

с мъничко вода...

 

Тихичко стояла

в края на первазчето...

 

~ ухаела на Кротост и Печал...

 

Във малка чашчица от порцелан

стояла

 

и шавала с листенца,

и галела Тя ТОПЛАТА

вода...

 

Въздишала понякога

ТЪЙ НЕЖНО,

 

~ Че сякаш сбрала

в себе си била... -

ТЯ!

... ...

цялата Вселенска  Мъка...

 

ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНСКА

 

ТОПЛИНА!

 

... ...

 

Отворил Ангел Небесата...

И кротичкото Цвете

Той съзрял...

 

А То... -

Играело с водата

И гукало на розовата

Чашка...

В порцелан...

 

Усмихвали му се

СЪС УМИЛЕНИЕ

Цветята...

 

И вдишвали

От Неговия аромат...

 

Та то било...

Досущ като Децата...

 

Едно Цветенце бяло...

 

ТЕМЕНУГА!

Душа-ДЕТЕ...

 

БЯЛ ЦВЯТ!!!

 

~~*~

Отворил Ангел Небесата...

И кротичкото Цвете

Той съзрял...

 

Погледал го...

 

А после СЛЕЗНАЛ

На Земята...

 

Застанал под Прозорчето

на Малката къщурка...

(топличка една)

Със малката вратичка...

 

И ГОВОРЕЩИТЕ

За ЛЮБОВ

Цветя...

 

ПОИСКАЛ БИЛ...

Да вдиша Аромата!

 

На туй Детенце-Цвете...

Тази Теменужка

БЯЛА...

 

С АНГЕЛСКА ДУША!

 

~~*~

Отворил Ангел Небесата...

 

Докоснат бил

 

От тази КРЕХКОСТ...

 

ЧИСТОТА!!!

 

~~*~

Отворил с Дъх...

Прозорчето познато

И ВДИШАЛ

 

ЖАДЕН!!!

От тази Нежност...

В Теменужен Аромат...

 

А Цветето свенливо

свело поглед -

видяло То...

Как Ангелът

ТЪЙ БЛАГ!!!

 

Рисувал сякаш с устни

ЛЮБОВНИ ЗНАЦИ...

 

ЗНАЦИ...

 

НА ЛЮБОВ!!!

 

~~*~

Неволен жест...

ЖЕЛАНА ЛАСКА!

 

И Влюбен поглед...

 

Поглед на

ОМАЯН АНГЕЛ!!!

Съзерцаващ Цвете...

 

В малка чашка -

РОЗОВ СВЯТ...

 

Свят на Ласка...

ЖЕЛАНА ЛАСКА!

 

ЛАСКА…

В Теменужен цвят!!!

~~*~

 

И имало е НЯВГА...

 

Една...

 

ТЕМЕНУГА БЯЛА...

 

Родена от Благодарствена сълза...

 

СЪЛЗАТА НА АДАМ!!!

 

Едно тъй СКРЪБНО ЦВЕТЕ...

Една Уханна НЕЖНОСТ!!!

... ...

 

НЕВИННОСТ...

 

СКРОМНОСТ...

 

Прошка за Греха...

 

ГОВОРЕЩ ЦВЯТ!!!

За Човек...

Тъй Искрен...

 

СИЛНИ ЧУВСТВА!!!

 

Пръскащ Аромат...

 

И за един АРХАНГЕЛ...

Слезнал...

 

ОМАЯН...

 

Орисан...

 

ДА ОБИКНЕ НЕ ЖЕНА...

А Цветенце-дете...

Детенце-Цвете...

 

ТЕМЕНУГА БЯЛА!!!

Стояща кротко

На един перваз...

 

На едно прозорче малко...

В малка къщичка

МЕЧТА!!!

 

В Чашка~

Розов Кварц

И Порцелан...

 

С мъничко Вода

Дето гали~

 

ДЕТО ГАЛИ...

Със Чародеен аромат... ~

 

( 28. юли 2010 г...

разцъфнал в дланите ми стих...

                                                Л-Е)

 

~~*~

И ПРИВЪРЗА...

 

АНГЕЛ КЪМ ЗЕМЯТА...

 

Мощен Ангел...

Силен Ангел...

 

Ангел С ВЛАСТ! ~

Във своите крила...

 

ТЕМЕНУГА~~*~

 

http://www.vbox7.com/play:2413d389

© Л-Е Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??