12.10.2017 г., 15:13 ч.

Тешка задача 

  Поезия » Любовна
237 1 0

Имам тешка задача

да те заборавам

откако ти ќе ме заборавиш

да ти продадам

илјада и една празна приказна

да ти ја покажам мојата уметност

совршена како цвет на лаванда

да ти се доверам

дека меѓу запците на чешелот

имам малку среќа

само не знам како и кога

ќе ја потрошам

имам тешка задача

и затоа земам здив

пред да ти кажам некој лош збор.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??