31.01.2024 г., 9:53 ч.

Ти 

  Поезия » Любовна
126 0 1

Ти

 

 

В очите ти е целият ми свят!

За мене ти си цялата вселена!

Във бурята спасителният бряг!

Балсам си за душата ми сломена!

 

Ти си пълноводната река

след сушата която напоява

с водата уморената земя!

Надежда, вяра, нов живот създава!

 

Топъл дъжд си ти през пролетта!

Лятна буря си неукротима!

Скрита тайна в есенна гора!

Първи сняг във белоснежна зима!

 

Буен огън лумнал изведнъж!

Топлина и нежност за душата!

Дълго чакан за полето дъжд!

Тиха нощ! Целувка на луната!

 

Страст и лед, целувка и отрова!

Стон, наслада, песен и любов!

За сърцето тежка си окова!

За душата вечен благослов!

31.01.2024. г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??