14.07.2010 г., 21:09 ч.

Ти чувал ли си за Везувий?! 

  Поезия » Любовна
805 0 2

Събуди се Везувий в мен -

проклятие и дар от боговете.

За две очи, примамили ме в плен,

в недрата трясък се разнесе.

 

Кипяща лава лумна във кръвта ми

и облаци от прах любовен ме обвиха.

Заключиха съзнанието ми в окови

и страсти огнени сърцето ми опиха.

 

Във вените ми"Сълзата на Христос"

танцуващият Фавн налива изобилно.

Клокочи лавата, Везувий ще изригне.

Вулкан със меч гърдите ми раздира.

 

Патрицият-виновник гледа мълчаливо.

Една сестерция любов какво е?

Море кипяща лава от Везувий

или сърце, поднесено със хляб и вино?...

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??