26.02.2011 г., 19:47 ч.

Ти и аз 

  Поезия » Философска
610 0 1

 

 

                         Мечти орисани. Присъда за наивници.

                         Тъй както китът в океана

                          захвърля своята премяна,

                          планктонът щом го зърне

                          и паст към дъното обърне...

                          Така събличаме си суетата

                          и стиховете, но и вината,

                          като ветрило сме се свили -

                          глаголно днес безкрили...

                          Зашеметяващо, опияняващо начало.

 

 

                          И...

                          Да сложим точка.

                          Тук.

                          Със фарисеите

                          дотук.

                          Това, което в нас се крие, мили хора,

                          са душевните потребности на пора...

 

 

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??