Зад ветрило пъстро
криеш си лицето.
Рано или късно
ще го видя.Ето –
две усмивки мои,
моля те, вземи ги!
В сънищата твои,
мила, прибери ги!
Две целувки-жарава –
да те будят нощем,
белег да оставят
и да искаш още.
Вятърът игрив
отнесе го ветрилото.
Дъждецът милостив
изми червилото.
Остана ти, която
всяка нощ сънувах.
Уплашен от властта ти –
тази нощ будувах...
© Веселка Пенова Всички права запазени