24.11.2008 г., 6:31 ч.

Ти ли?! 

  Поезия » Любовна
726 0 22
Ти ли си този, гдето
тихо, на пръсти,
в съня ми се вмъкна?
Онова мъничко дяволче,
което ми шепнеше
нещо в ухото?!


Ти ли? Ти ли изсипа
в очите звезди?
За да светят
очите ми в тъмното?!


Ти ли?! Ти ли рисуваше
с пръсти по тялото ми.
А после... ме грабваше
и ме понасяше в
свят от мечти?!


Ти ли?! Ти ли събра
в шепи нежна роса
в утрото
и ми даде да пия от нея
глътки любов?!


Ти ли бе този, който
с целувка заличи болката
от мойто сърце?

Ти ли?!
Ти ли хвърли съчки в жаравата,
и разпали в душата ми огън?

Ти ли откъсна най - красивото
цвете за мен?
Ти ли, ти...

Ти ли си онзи щур хлапак,
на ръба на скалата,
който хвърля във водата
камъчета?!
А после се оглежда в нея,
като в огледало?


Преминал деветия кръг?!
За да започнеш отначало.

Ти ли?! Ти ли си този,
който пръв ме намери
във себе си?

Ти ли?! Ти ли си този, който ...
Подари ми любовта си?!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??