28.08.2010 г., 20:22 ч.

Ти ли беше? 

  Поезия
526 0 2

Да  бе пожар – по-ярко бе от огън,

да бе деяние ужасно, непростимо,

да бе симфония от Бах или Бетовен,

да бе с едничко нещо съвместимо.

 

Да бе предмет, във шепи да го хванеш,

да бе море, в средата на пустиня,

и дъх да бе, без който да останеш

на границата с нещо несравнимо.

 

Да беше нещо тайно, непонятно -

откраднат миг в момент на отчаяние,

априлска нощ, пространство необятно -

прошепнат вик и  Северно сияние.

 

Да беше флирт порочен, лекомислен -

желание, но неосъществимо…

Но беше ти – от  Дявола измислен,

и моята любов необяснима.

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бог и Дявола са няма такива сватовници, затова още си ходя неженен
  • Страхотна структура! Лее се като песен! Ставаш все по-добра!
Предложения
: ??:??