10.09.2008 г., 23:41 ч.

Ти ли си 

  Поезия
546 0 4
  


ТИ ЛИ СИ

 

                                                        

                                                            Ти ли си?

                                                            Открих ли те, Любов?

                                                            Намерих ли те вече?

                                                            Такава истинска и пълнокръвна,

                                                            каквато си мечтаех

                                                            нявга...  Вечер…

                                                            Тъй осезателна и топла.

                                                            Неземно приказна

                                                            и земно-сладка...

                                                            Тръпчива като шипка

                                                            и бляскаво-червена

                                                            кат` рубин...

                                                            Нима това си ти?

                                                            Събрала в себе си

                                                            стремеж и сила,

                                                            сълзи и болка,

                                                            и тоз необясним

                                                            човешки устрем

                                                            към най-съвършеното

                                                            и неизвестното...

                                                            Ти ли си, Любов?    

 

 

                                                                                  

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??