3.08.2007 г., 18:22 ч.

Ти ме искаше 

  Поезия
838 0 6
Ти ме искаше

        / на К./

Ти ме искаше като жена...
Да разтворя пред теб светлината си.
Да докосна с разголена страст
там, където си скрил сетивата си.

Ти ме искаше като сълза...
Да излея над теб океана си.
Да се гмурна до дъното чак,
да пречистя отново душата ти.

Ти ме искаше като дете...
Да дотичам и хвана ръката ти.
Да  ме водиш през златно поле,
да потънем във залеза алени.

Ти ме искаше... Но аз пожелах
да летя като птица със вятъра
и да стигна синьото небе... Да, знам.
Знам, че слънцето ще изгори крилата ми.

© Ангелина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??