17.02.2009 г., 9:43 ч.

Ти се будиш 

  Поезия » Бели стихове
617 0 1
 

Ти се будиш,

 

огряна от ведрите лъчи

на неизреченото утро

и усмивката ти е родена

от шепота на ангелски коси...

 

И ти не си създадена

да ровиш с сухи пръсти

хладните основи на земята,

а да палиш с жаркия си огън

неразкритите стремежи на сърцата,

разперила крила от неопитомена

воля,

летиш над сивия обречен свят

и неговите главоболия

обгръщаш с пелерина от ефирен цвят.

 

Ти се будиш,

 

въплътена в багрите

на неизсеченото утро,

уловена в мрежи ангелски коси,

в сънищата си създаваш неизменно

море от парещи мечти.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??