3.09.2017 г., 6:22 ч.

Ти ще премостиш сезоните 

  Поезия » Свободен стих
534 1 2

изключително е
че в теб няма нищо изключително
затова те обичам
но не мога да го произнеса
защото ще изчезне лятото 
от очите ти
и в това няма да има нищо изключително

 

после друг те очаква
и очакваш
а аз те премоствам 
ти да очакваш
да те очакват
и изчезвам със лятото
в което нямаше нищо изключително
и затова бе така изключително

 

после оттатък някъде в есента
ще си спомняме колко бе хубаво
можеше да бъде
ще си представяме

 

аз ще си представям
защото ти ще премостиш
аз ще ти помогна

 

а есента е така неминуема
неминуемо е как ще ти помогна

и в това няма нищо изключително
в обичта ми няма нищо изключително
в теб
но някак неминуемо сега те обичам

© Идеми Дойдеми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??