9.04.2017 г., 10:13 ч.

Ти си... 

  Поезия » Любовна
408 1 5

Ти си...

 

Ти не си родена за любов!

Ти си болка, обич, разкаяние!

Чакано несбъднато желание!

Стон във мрака! Вечен Благослов!

 

Ти си нощ изпълнена с ухание!

Ти си блян загадъчен, мечтан!

Ти си плод забравен необран!

Търсена утеха, упование.

 

Ти си огън пламнал изведнъж.

Ти си вятър волен във полето.

Ти си ярко слънце във небето!

Ти си цвете. Ти си летен дъжд.

 

Ти си буйната река, която

със любов целува бреговете.

Ти си връх прегърнал снеговете.

Лъскав диамант сред шепа злато!

 

Ти си песен бликнала в душата.

Ти си жажда, въздух и вода.

Ти си вяра, радост и тъга.

Птица литнала във синевата.

 

Ти си лирата в ръцете на Орфея!

Ти си неочакван звездопад.

Буен пълноводен водопад.

Ти си всичко! И за теб живея!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Поздравления! Великолепен стих!
  • Страхотно е! Какви сравнения само! Поздравления!
  • Благодапря ти Ранрозар! За мен оценката ти значи много!
  • Браво,Георги! Постигаш несравними сравнения!Сетих се за "Песен на песните" в Светото писание.На Цветница си ни поднесъл едно бижу "диамант сред злато"! Честит празник на цветята!😍
Предложения
: ??:??