23.01.2009 г., 16:45 ч.

Tи си моята мечта 

  Поезия » Любовна
958 0 3
Kакво вижда човек,
който затваря очите си?
Мрак?!
Не! Той вижда мечтите си.

Мечти, макар и колкото зрънце,
но негови, непроменени
от заобикалящия го свят,
чисти, реални, толкова сладки,
а в същност толкоз коварни.

И все пак какво вижда - любовта
направена по неговия идеал,
изваяна до съвършенство,
а въпреки това толкова далеч,
толкова студена!

И тази мечта,
тази неосъществима сладост,
тя е вълнуваща,
а в същност
... толкова сива.

Има неща,
които ни карат да продължаваме
има неща,
за които си струва да се борим
има неща,
за които си струва да умрем.

Не казвам, че за тази любов бих умрял,
казвам, че ако ти си това, което искам да бъдеш,
аз ще се боря и ще те спечеля,
дори и да трябва да плащам
огромна цена!

Трудно е, когато човек пише
за нещата вътре в сърцето си,
а още по-трудно е, когато ги
показва на обекта на своите желания...

Трудно е, когато ръцете му треперят,
а сърцето ги кара да пишат по бързо...

Мечтите правят света ни по-добър,
те ни карат да летим,
да се смеем,
да плачем.
Карат ни да изпитваме чувства,
които рядко можем да почувстваме.
Те са нашето бъдеще и нашето минало.

И колкото и да не ти се иска,
аз ще го кажа на всички, които прочетат това...

ТИ СИ МОЯТА МЕЧТА!

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мечтай за да се почувстваш свободен...
  • Никога не казвай: "Това е така, това не е така!". Защото винаги ще сбъркаш
  • Миналото не са нашите мечти.Бъдещето -да.Миналато са спомените.
    ,,Трудно е когато човек пише за неща...,,, които не познава.Ако беше лесно - всички щяха да са поети!
Предложения
: ??:??