3.09.2022 г., 19:59 ч.

Ти си със сърце огромно, есен 

  Поезия
274 5 8

В прегръдка на септември съм и зная,

че златното тепърва предстои.

Че шарената есенна омая,

задълго ще изпълва мойте дни.

 

Ще пия сочност в гроздето родена,

в дихание на дюли ще кръжа.

От ласките със нежност надарени,

ще взимам със ищах – от утринта.

 

Бъди, красиво, шарено и топло

и с вечери уханни – на листа.

Ти, есен моя със сърце огромно,

жадувам твоя вкус – на сладостта!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??