30.01.2019 г., 17:05 ч.

Ти тръгваш си... 

  Поезия » Любовна
688 4 4

Ти тръгваш си, но твоите ръце, 

са още в моите до болка впити 

и тънки струни моето сърце,

на твоето улавя, в стон обвито. 

 

Ти тръгваш си, но твоя поглед скрит 

очите ми изпива със наслада, 

зад безразличие, тъй зле прикрит –  

видях как влажен, мълчаливо страда...

 

Ти тръгваш си...Дали ще продължиш? 

Аз ще остана тук и ще те чакам. 

Кой от двамата?...Ти ли?...Аз? – сгреши...

Отново ще се видим ли след мрака? 

 

Ти тръгваш си, а чувствам ти дъха,

горещите ти устни ме рисуват – 

във въздуха витае любовта, 

сърцето ми...сърцето ти...тъгуват! 

 

Ти тръгваш си...но само засега...

Прощални думи няма да изричам! 

Туй, сякаш, на съдбата е шега – 

с теб, защото, още се обичаме!...

 

***

Ти тръгна си...но стъпките ти чувам, 

приближават и пред мене спират –

не знаят що е то "сбогуване", 

когато две сърца – в едно пулсират!

 

Пепи Петрова

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дани, Ангел, благодаря ви, момчета! Радвам се, че съм допринесла за тези усещания! Хубава седмица ви желая!
  • Познато за всеки е усещането да намери на пътя си нещо ценно.
    Благодаря, че със стихотворението си ми позволи да се почувствам щастлив и богат, Пепи!
  • Поздравления, Пепи! Харесах и препоръчвам!
  • Благодаря, Милко! За много години! Всички да сме живи и здрави! Никой да не губи любими хора!
    Благодаря на всички, отбили се при мен!
Предложения
: ??:??