6.10.2016 г., 19:36 ч.

Ти успя 

  Поезия » Любовна
790 1 7

ТИ УСПЯ

 

Ти успя! Конецът се скъса.

А той беше само проформа.

Нямаше възел. Нямаше примка.

Прост индикатор на моралната норма.

 

Не беше верига. Нито въже.

Не беше клетка със катинари.

Беше тънко, прогнило конче.

Нямаше ключове. Нямаше брави.

 

Скъса конеца. Сега накъде?

Отново ли в старото блато?

Защо са ти толкова много мъже?

Не устоя на съществото рогато...

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??