23.11.2008 г., 17:03 ч.

Ти за мен си 

  Поезия » Любовна
716 0 0

Ти за мене си, госпожо мила,

най-красива на света.

Нежна хубост - прелест несравнима

с друга никоя жена...

Ти си роза алено червена,

нежен и разлистен цвят.

Пролет изумрудено зелена,

чуден и вълшебен свят.

Свежо утро румено златисто,

с дъх на цъфнала липа,

синьото небе лазурно чисто -

лъчезарна синева...

Ти си слънце пурпурно лъчисто

в ситни капчици роса -

дивно цвете приказно красиво -

росна момина сълза... 

Ти за мене си, госпожо мила,

всичко нежно на света.    

С нежна хубост, с прелест си сравнима

с най-красивите неща...

 

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??