Не мога и не мога да заспя,
въртя се цяла нощ, като дервиш.
Броих овце и всяка бля и бля..
Кажете как в кошара да заспиш?
Представих си и пясък и море,
вълните мислех, с шум ще ме приспят.
Видях се как се давя, ще се мре....
Кажете как се спи в поводен свят?
Видяло се е, няма да се спи.
Чаршафите на панделки висят...
Вземи иглата и ги закърпи.
Ти знаеш совите, че денем спят.
© Надежда Ангелова Всички права запазени