28.08.2014 г., 21:14 ч.

Тихият рай 

  Поезия » Друга
649 0 0

Що е раят мисля си тук и сега

туй ли е дето всеки си знае

бяло, красиво и ангели напред и назад

пърхат със снежно бели крила.

Има ли господ там горе

стар и голям с дълга бяла брада

или е просто някакъв мит,

една добре скроена, гадна шега.

Вярващи много, чакат спокойно деня

в който ще падна покосени

о някоя болест или просто така

да идат там да чуят райските песни.

Дали в ръцете божии, вещи, 

ще дадеш живота клет,

ще прости ли всички грешки?

Ще те пусне ли Петра напред?

Истина ли е всичко това

или е само една гадна лъжа.

Има ли там бяло, красиво

или е всичко черно, мизерно

и от кръв прогнило.

Дали не е там адска земя

Рай де наричат го слепците

дали няма някоя противна ламя

да яде на смъртните душите.

Жестоки сме човеци, до де сме живи

правиме, струваме, умуваме

всички се държим като диви.

Търси човека райски задгробен живот,

въпреки че тук се е държал като скот,

спокоен заспива че отива нагоре

а дали пък пътят не води само и само надоле...

Дават ли там горе на всички криле?

Какви ги говоря, там има само мръсни и кални свине!

© Пламен Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??