Т И РА Н И Я
Няма да съм роб на някой скот -
да ми дава тон за цял живот.
Няма все да бягам и се крия,
да не ме обложат с ангария.
Няма да се чувствам непотребен,
да се влача сгърчен и приведен,
няма да изпитвам страх и срам…
разберете – няма да се дам!
На бездарниците ще повторя -
няма да се спра, а ще се боря,
смятат ме за лигав и наивен…
„Страх ли Ви е, че не съм пасивен?”
Не зачитам алчност и безчинство,
притежавам видимо предимство
пред бездарните и злобни сноби…
погледнете се – за мен сте роби!
Щом съзнателно си позволяват
да ни мачкат, тъпчат, унижават…
съществуването ни е още скотско,
поведението - твърде идиотско!
Занапред ще бъда непокорен,
ще живея истински свободен -
да събудя други като мен…
ставай робе – аз не ща ярем!!!
donWalcheze - 21. 01. 2010 г.
© Лучано Всички права запазени