Mar 3, 2011, 10:18 PM

Тирания 

  Poetry » Civilian
807 0 0

Т И РА Н И Я

 

Няма да съм роб на някой скот -

да ми дава тон за цял живот.

Няма все да бягам и се крия,

да не ме обложат с ангария.

 

Няма да се чувствам непотребен,

да се влача сгърчен и приведен,

няма да изпитвам страх и срам…

разберете – няма да се дам!

 

На бездарниците ще повторя -

няма да се спра, а ще се боря,

смятат ме за лигав и наивен…

„Страх ли Ви е, че не съм пасивен?”

 

Не зачитам алчност и безчинство,

притежавам видимо предимство

пред бездарните и  злобни сноби…

погледнете се – за мен сте роби!

 

Щом съзнателно си позволяват

да ни мачкат, тъпчат, унижават…

съществуването ни е още скотско,

поведението - твърде идиотско!

 

Занапред ще бъда непокорен,

ще живея истински свободен -

да събудя други като мен…

ставай робе – аз не ща ярем!!!

 

 

donWalcheze - 21. 01. 2010 г.

 

© Лучано All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??