29.05.2010 г., 19:11 ч.

Тишина 

  Поезия » Философска
614 0 1

Тишина


Трябва ли да чуеш птиците,
за да усетиш пролетта?


Трябва ли да чуеш нотите,
за да усетиш песента?


Тишината понякога ни плаши.
Твърде е самотна, зла.
Но нима тишината не говори най-силно
и не казва единствена истината?


Защото тишината и безмълвието са различни.
Езикът не е само звуци.
Нима, ако млъкнем, ще изчезнат и думите?


Понякога завиждам на глухите.
Чуват само своите мисли,
своите думи -
на свойта душа.

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??