18.12.2011 г., 13:31 ч.

Той бе първият 

  Поезия
557 0 0

 

Той бе първият

 

Той бе първият. Напълно и изцяло

превзе сърцето до последната частичка.

Загърна го в любов - не бе посмял

с ръце да го докосне, тъй да го обича.

 

Любуваше му се. И гледаше го с обич.

Страхуваше се. Да не го изгуби.

Затова внимателно го слагаше в джоба

и пазеше го тъй от думи груби.


Веднъж обаче… казва, без да иска,

на мънички парчета го разби.

Той бе първият, който ме обича,

и първият, от когото ме боли.

 



 

 

 

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??