27.03.2008 г., 0:58 ч.

Топла приказка 

  Поезия » Любовна
607 0 8

Луната събуди се,
посочи ми пътя,
на зведици показа се,
а те за нея танцуват.
Гората пък спеше,
приритваха листата.
Реката ромолеше,
светулките приспиваше
в тъмата...
По крайречните камъни
бе оставил Слънчо
пламъчета и лъхаше
топла прохлада...
Онези пътечки изгубени
с обич обхождаха двама.
Той й целуваше дланите,
тя  -безмълвна, срамежлива,
път им сторваха и драките -
на таз любов кристална,
трепетна, игрива.
Той й шепнеше
красиви думи,
от устните й
прозвучаха струни.
Намериха свойто местенце
и легнаха тихи в тревите.
Целувка, две... а после
мечтателно се взираха
в звездите.
А тя - луната,
натъжена наблюдаваше,
ту се усмихваше,
ту милна ставаше пак...
Щом поглеждаше тях -
щастливи и тръпнещи,
и сетне мен... ридаеща
сама на отсрещния бряг.

© Теодора Драгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??