24.03.2021 г., 11:16 ч.

Топлят ме зовящо две очи 

  Поезия » Любовна
534 0 3

Да бдя над теб, това е моят дял.

И влюбено крилете ми те галят.

Мечтания изгряващи не свалят

от аурата ти усета си бял.

 

Ще бъде, знай, за теб духът ми цял

и чувствата ми нежно ще те палят.

Сърце и ум, душа - не ще пожалят

от его хладно всеки идеал.

 

Оставих в миналото си нещата,

които лъгали са ме без мяра,

че в теб открил съм новата си вяра.

 

И вярвам ти, макар и днес съдбата

обратното инато да твърди

и " откажи се "  призрачно реди.

 

Не се отказвам аз - и светлината

красиво в името ти все звучи

и топлят ме зовящо две очи.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??