1.08.2021 г., 14:46 ч.

Това, което бе, ще бъдеш пак 

  Поезия » Любовна
540 4 6

Проблясъци не искам... и миражи.

Мълчанието в тебе надделява.

Не казваш нищо днес. Какво те плаши?

Не ще си тръгна и да те забравя.

Горенето е тук и то остава,

и живо е, и няма да е спомен,

защото любовта не се предава.

Не гасне поривът по път бездомен.

По кръстопътища на свят огромен

душата си не ще разколебая.

Самотен лист от вятъра отронен

не ще съм в есента, че с чувство зная -

това, което бе, ще бъдеш пак...

Най- съкровения ми, нежен знак.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??