Това сме ние:
Живот за Чуждо мнение.
Борба за Одобрение.
Страх от Вечното Презрение.
А на кой му пука?
Това е просто мнение!
В краката ми човешки глас,
крещи с изострено вълнение:
На мен ми пука!
Това е грешно мнение!
Реди, не спира тази паст,
изпълнена със възмущение.
Въртим се в кръг на неразбиране.
И тайно всички се презираме.
Но няма място за съмнение.
Лъжа е нашто поведение...
© Никола Кокинов Всички права запазени