Всеки миг е нетраен и блести огледално.
Неочакван, безкраен - сън за нещо реално.
Сбъдването е притча или път в тишината.
Само който обича, ще прозре самотата
на мига - бързотечен като бясна комета.
Ще е късно. Обречен на любов и несрета,
този, който обича, ще измоли отсрочка,
наранено себичен... Няма време! И точка!
© Нина Чилиянска Всички права запазени