12.01.2012 г., 0:26 ч.

Този кратък живот 

  Поезия » Философска
1589 0 25

Този кратък живот е отворена книга

и без дъх те оставя, откакто го сричаш.

Приключения много, а все не ти стигат,

твърде често е странен и пак го обичаш.

 

Твърде често е зъл и понякога глупав,

ежедневно си прави нелепи шегички,

задушаващ, досущ като тясна хралупа,

едновременно мразен и обичан от всички.

 

Той е бяла магия и истинска лудост,

разпилени минути под слънчеви прежди.

Този кратък живот е божествено чудо.

Той е ново начало. И вик на надежда.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??