26.02.2011 г., 11:04 ч.

Трети март 

  Поезия » Гражданска
908 0 0

 

ТРЕТИ МАРТ

Трети март е дата свята
за всяко българско сърце.
От творците ни възпята,
с нея свободата ни дойде.

Дойде със сладостните песни
на пролетния птичи хор.
Със хората добри, чудесни
от руския широк простор.

Дойде с прегръдките сърдечни
на войните със саби, пушки,
със буря от места далечни
и възглас: " Здраствуйте, братушки!"

Народът ни ви тук посрещна
навсякъде със хляб и сол.
Със благодарности горещи,
с цветя и песни за герои.

Вече толкова години
как помним този светъл ден.
Тачим ви като роднини
в живота нов и възроден.

Поклон пред вас, братя със пушки!
За нас сте вие винаги братушки!

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??