ТРЕТИ МАРТ
Трети март е дата свята
за всяко българско сърце.
От творците ни възпята,
с нея свободата ни дойде.
Дойде със сладостните песни
на пролетния птичи хор.
Със хората добри, чудесни
от руския широк простор.
Дойде с прегръдките сърдечни
на войните със саби, пушки,
със буря от места далечни
и възглас: " Здраствуйте, братушки!"
Народът ни ви тук посрещна
навсякъде със хляб и сол.
Със благодарности горещи,
с цветя и песни за герои.
Вече толкова години
как помним този светъл ден.
Тачим ви като роднини
в живота нов и възроден.
Поклон пред вас, братя със пушки!
За нас сте вие винаги братушки!
© Анка Келешева Все права защищены