3.03.2017 г., 11:16 ч.  

Трети март 

  Поезия » Гражданска
464 2 5

Трети март

 

Българийо, почети днес своите герои,

загинали за свободата ти, синовете твои.

И те имали семейства, имали деца,

но друго било важно за тях някога.

Тръгнали по горите с оръжие в ръка,

за тебе майко, за теб България.

Днес пред тях прекланяме глава,

за героизма им да помълчим минута една!

 

Българийо, къде са твоите герои сега,

а народът ни затъва в нищета!

Младите отпътуват за чужбина,

и пращат на старите по някоя пара.

Ти майка си на всички българи в света,

Ти беше райско кътче някога.

Със своята природа, своята красота!

Земята плодородната е обрасла и пуста сега.

А някога героите при себе си прибра!

Да помним имената им всякога!

Да разказваме на децата си с гордост и тъга!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??