Трети март
Българийо, почети днес своите герои,
загинали за свободата ти, синовете твои.
И те имали семейства, имали деца,
но друго било важно за тях някога.
Тръгнали по горите с оръжие в ръка,
за тебе майко, за теб България.
Днес пред тях прекланяме глава,
за героизма им да помълчим минута една!
Българийо, къде са твоите герои сега,
а народът ни затъва в нищета!
Младите отпътуват за чужбина,
и пращат на старите по някоя пара.
Ти майка си на всички българи в света,
Ти беше райско кътче някога.
Със своята природа, своята красота!
Земята плодородната е обрасла и пуста сега.
А някога героите при себе си прибра!
Да помним имената им всякога!
Да разказваме на децата си с гордост и тъга!
© Валентин Миленов Все права защищены