3.03.2019 г., 22:39 ч.

Трети март 

  Поезия » Гражданска
559 2 0

Трети март празник за нас си ти,
страната ни от дълго робство се освободи.
На този ден България,
на картата световна пак изгря.
Пет века под робство народа ни бил,
главата покорно той не склонил.
Преследван, измъчван, убиван,
вярата своя никога не сменил.
Чудна новина отдалеч долетя,
Русия ще води за нас война.
Руси, казаци, финланци,
битки ще водят за нашата свобода.

© Мария Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??