Mar 3, 2019, 10:39 PM

Трети март 

  Poetry » Civilian
584 2 0

Трети март празник за нас си ти,
страната ни от дълго робство се освободи.
На този ден България,
на картата световна пак изгря.
Пет века под робство народа ни бил,
главата покорно той не склонил.
Преследван, измъчван, убиван,
вярата своя никога не сменил.
Чудна новина отдалеч долетя,
Русия ще води за нас война.
Руси, казаци, финланци,
битки ще водят за нашата свобода.

© Мария Терзийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??