Трифон Зарезан честитка,
ми изпрати отзарана.
Вярно, не е валентинка,
но е нашенска – разбрана.
"Мека топлина" излъчва,
без в любов да се признава –
свежо с мириса на бъчва,
гали ме и упоява.
Радва ми сърцето Трифон,
чак кракът ми заиграва –
с ръченица в кръшен тон,
ме закача и задява.
Хайде, да е хаирлия
и да напращят лозята –
та да пиеме ракия
с валентинки, за салата!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени