Nov 21, 2006, 11:46 AM  

Трифон Зарезан 

  Poetry
2322 0 3

Трифон Зарезан честитка,

ми изпрати отзарана.

Вярно, не е валентинка,

но е нашенска – разбрана.

 

"Мека топлина" излъчва,

без в любов да се признава –

свежо с мириса на бъчва,

гали ме и упоява.

 

Радва ми сърцето Трифон,

чак кракът ми заиграва –

с ръченица в кръшен тон,

ме закача и задява.

 

Хайде, да е хаирлия

и да напращят лозята –

та да пиеме ракия

с валентинки, за салата!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??