28.07.2016 г., 21:12 ч.  

Тротоарен романс 

  Поезия » Любовна
379 0 2

ТРОТОАРЕН РОМАНС 
Р.Чакърова 

 

Малко сън, после много кафе... 
И денят до обяд е приключил. 
Любовта, умножена по две,
само чака на мен да се случи... 

 

Несъмнено, димът на цигарата 
пророкува за бъдещи нощи :
след хиляда - една е останала... 
И не вярвам, и искам те... Още... 

 

Малко въздух. И много задъхване
след изпят тротоарен романс -
някак вчерашно сплитат се стъпките
в неритмичен, забавен каданс. 

 

Непоискана мисъл се шмугва 
в иначе гладки и тихи повърхности. 
Там, където те няма без друго -
до зенита на всичките свършеци... 

 

Ненаписан от мен, непрочетен, 
неримуван и твърде особен 
е стихът, който гложди сърцето, 
натежало от толкова обич... 

 

Лондон 24/07/2016 '  12:48

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??