2.09.2009 г., 14:16 ч.

Трудна, но сладка 

  Поезия » Любовна
1092 1 27

 

Трудна, но сладка е тази есенна обич,
цветна палитра от багри и вкус.
Зад прага залостила мъка и горест,
и мисли объркани с житейски привкус.

По-топла от всякога. Циганско лято,
сгряващо сякаш за последно дъха.
В кехлибарено грозде - слънце и сладост,
аромат омагьосващ на узряла лоза.

Осъзната и истинска. Песен на птица,
изпълваща с трели ранимо небе.
Ухание дивно на цвете в градина,
на завет поклащащо крехко телце.

Трудна, но сладка е тази есенна обич.
Мъдро полята с прохладния дъжд.
Запазила в себе си спомен от лятото,
сълза е щастлива в окото на мъж!

 

 

 

Стихът ми е провокиран от творбата "Есенна обич" на Anita765, като ù благодаря за вдъхновението и прекрасното въздействие върху мен.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??