2.12.2008 г., 12:51 ч.

Трудни думи 

  Поезия » Философска
2671 0 2

Трудни думи

 

Защо все чакаме отплата,

кога бедата победим?...

А сами не казваме словата -

които чакаме от друг?...

 

- "Благодаря" и "Извинявай" -

най-трудни думи са за нас,

но можеш ли - подпри приятел,

надежда дай му в труден час.

 

И радвай се докато можеш -

добро да сториш някой друг,

а той дали ще е доволен -

не бързай да откриеш ти.

 

Не чакай нищо за отплата -

по пътя свой си продължи,

кога настигне те бедата -

приятел ще откриеш ти.

 

Тогаз кажи му ти словата,

които нивга си не чул -

и не забравяй добрината,

дори когато си щастлив.

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стиха ти е много поучителен ... дай боже всеки му да запази добротата
  • За съжаление благодарността не радва на уважение в нашите времена, но стихотвореноето ти е много хубаво!
    Благодаря, че го сподели с мен!
Предложения
: ??:??