19.09.2022 г., 17:48 ч.

Тук и сега 

  Поезия
380 1 5

Тук  морето до нас

е топло, гальовно, красиво.

Там навярно ще бъде

студено и сиво,

тягостна тъжна картина...

 

Сега онзи облак

е магия от златна коприна.

После навярно

ще изчезне

зад онази скала.

Или просто ще стане

жалко късче безлика мъгла.

 

Нашият свят

сияе от радост

с всички багри

на изящната майска дъга.

Уникалният чар на момента -

тук и сега.

Ала утре навярно

ще се смръщи сърдито небето.

Утре навярно

със злоба и ярост

ще бушува морето.

 

Днес мечтата ни тук е -

жива, светла, лъчиста,

грациозна емблема от злато.

Там навярно ще  рухне

в калта на житейското блато.

 

В твойта нежна ръка

сега ароматно ухае

красивата роза.

Ала утре ще вехне

в свят от грижи и проза.

 

Ето тук и сега,

игрив слънчев лъч

нежно ти гали лицето

но е само за кратко...

след секунди ще литне

без следа ще изчезне

далече някъде там -

в небитието.

 

Търсим шанса неспирно

и вечно се питаме:

‚Къде и кога?‘

Помисли! Нали виждаш -

нашето крехко,

но истинско щастие

е тук и сега!

 

© Веселин Данчев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

34 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??