4.07.2007 г., 14:01 ч.

Тук ли съм? 

  Поезия
500 0 1
ТУК ЛИ СЪМ?

Защо дойде? Разкая ли се вече?
Грешката си "малка" ли видя?
Защо си тук ти тази вечер?
Ще искаш ли отново любовта?

Нима съм липсвала в съня ти?
За мене ли си мислил през деня?
Аз ли съм се лутала в ума ти?
С мене ли посрещна утринта?

Аз ли във сърцето ти заседнах?
Името ми... често ли шептиш?
Снимката? Целуваш ли я нежно?
В ръцете ти ли е, когато спиш?

Защо си тук? Защо се върна?
Пак ли ще се къпем във лъжи?
В какво света ми ти превърна?
Забрави ли, че силно ме рани?

За ласки на вратата ми ли тропаш?
За подарък носиш ли ми къс мечта?
Какво ще стане, ако ти отворя?
Ще чака ли отвънка любовта?

Здрава ли ще ме дочака?
Ще се сгромоляса ли в прахта?
Ще я стъпча ли във мрака?
Или ще почакам сутринта?

                     * * *

Пред вратата ми ли още чакаш?
Нима на тебе трябва да се моля?
Още нещо ли от мен очакваш?
Тук ли съм? А дали ще ти отворя?

© Мари Пиф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??